ŞANLIURFA / HALİLİYE - Şanlıurfa Spor Lisesi

SPOR LİSESİNDE DEPREM TAHLİYE TATBİKATI

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİ BİLİNÇLENDİRMEK VE OLASI BİR AFETTE BİLİNÇLİ HAREKET EDİLMESİNİ SAĞLAMAK ÜZERE ÖĞRETMEN VE ÖRENCİLERİMİZ İLE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

DEPREM TATBİKATINDA;

Tahliye Tatbikatı:

• İkinci anons ile öğrenciler ve öğretmenler, okul idaresi tarafından belirlenmiş olan tahliye güzergahında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde, Acil Çıkış (yangın) merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın olan taraftan başın üstüne kitap veya ellerle koruyarak dışarıya çıkarlar.

• Öğretmen, tahliye esnasında öğrencileri yönlendirir, engelli öğrenci var ise en son o öğrencinin tahliyesini sağlayarak sınıfı ve binayı boşaltır. Engelli kişinin tahliyesinde gerektiğinde diğer öğrenciler (ortaokul ve lise seviyesinde) de destek verir.

• Okul Afet ve Acil Durum Planında önceden belirlenmiş olan “Acil Durum Toplanma

Alanı”nda; binalardan, elektrik direkleri ve panosundan, yapısal olmayan düşebilecek nesnelerden uzak, okul bahçesinde her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekler.

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 11:07 - Görüntülenme: 55