ŞANLIURFA / HALİLİYE - Şanlıurfa Spor Lisesi

Şanlıurfa Spor Lisesi

KARŞIYAKA MAH. FAHREDDİN PAŞA BULVARI NO 15 63040 HALİLİYE / ŞANLIURFA
Vizyon
Atatürk ilkeleri, Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yenikliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan; sürekli olarak gelişen ve yenilenen; öğrencilerini yüksek öğrenim kurumuna hazırlayan ve topluma aktif uyum sağlayan mutlu, üretken kişiler olarak yetiştiren, çağdaş, aktif öğrenme, yöntem ve tekniklerini kullanan, sosyal, kültürel, bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, genel kültür düzeyi yüksek alan bilgisi ve becerilerine sahip, kendine güvenen; ülke sanatına ve sporuna yetenekli sanatçılar ile sporcular kazandıran ve onların uluslararası yarışmalara katılmasını sağlayan; okul sanatlarının ve sporlarının gelişmesine destek veren, diğer sanat,spor kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek.
Misyon
Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen; kalıcı, istenilen davranışların geliştiği, yaşantısında davranışlarıyla örnek model olan; Atatürk ilke ve inkılâpları ile sanat ve spor anlayışına bağlı, ahlaklı vatan ve millet sevgisiyle dolu, sanat ve sporu bir uğraş değil, bir kültür, bir felsefe kabul eden, en az bir yabancı dil bilen, okuyan, araştıran, teknolojik araçlardan yararlanabilen, Türkçe’yi güzel konuşan; sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek, toplumsal sorunlara duyarlı, bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, sürekli olarak kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırılarak takım ruhu ile hareket edebilen; yüksek öğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslar arası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilen; etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
Başlama :08:30 Bitiş :15:30
Ulaşım
Okulumuza ulaşım 52 ve 55 numaralı belediye otobüsleri vasıtasıyla yapılmaktadır.
Okula öğrenci getiren çeşitli servisler bulunmaktadır.
KARŞIYAKA MAH. FAHREDDİN PAŞA BULVARI NO 15 63040 HALİLİYE / ŞANLIURFA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Merkeze bağlı Haliliye ilçesinde karşıyaka mahallesinde Sukay tesislerine yakın Zeytindalı Eğitim kampüsünde Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi ile aynı binada eğitim öğretim yapmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Kontejan Bilgileri 2014-2015 :30, 2015-2016 :60, 2016-2017 :30 2017-2018 :60 2018-2019 :60 2019-2020 :60 2020-2021 :60 2021-2022 :60 2022-2023 :60
YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINMAKTADIR
Fitness Salonu Kapalı Spor Salonu mevcuttur