ŞANLIURFA / HALİLİYE - Şanlıurfa Spor Lisesi

Mrt

26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Mersin ilimizde yapılan Türkiye Yarı Finalleri Genç erkekler Futbol A kategorisinde Şanlıurfa Spor lisesi grubundaki tüm maçları kazanarak şampiyon olmuş ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Türkiye'de ilk 8 takım arasında kalan Spor Lisemiz 18-22 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya ilimizde yapılacak olan final müsabakalrına katılacaktır. Okul müdürü Diyar KARADEMİR başta olmak üzere emeği geçen öğretmenler Hüseyin ÇİFTÇİ ve Berat ACER'e teşekkürlerimizle..

Mrt

Dünya Kadınlar GünüBirleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır. Bu minvalde okul müdürümüz Diyar KARADEMİR tarafından okulumuzda görev yapan kadın öğretmenlerin günü kutlanarak hediye takdiminde bulunuldu.

Mrt

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİ BİLİNÇLENDİRMEK VE OLASI BİR AFETTE BİLİNÇLİ HAREKET EDİLMESİNİ SAĞLAMAK ÜZERE ÖĞRETMEN VE ÖRENCİLERİMİZ İLE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

DEPREM TATBİKATINDA;

Tahliye Tatbikatı:

• İkinci anons ile öğrenciler ve öğretmenler, okul idaresi tarafından belirlenmiş olan tahliye güzergahında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde, Acil Çıkış (yangın) merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın olan taraftan başın üstüne kitap veya ellerle koruyarak dışarıya çıkarlar.

• Öğretmen, tahliye esnasında öğrencileri yönlendirir, engelli öğrenci var ise en son o öğrencinin tahliyesini sağlayarak sınıfı ve binayı boşaltır. Engelli kişinin tahliyesinde gerektiğinde diğer öğrenciler (ortaokul ve lise seviyesinde) de destek verir.

• Okul Afet ve Acil Durum Planında önceden belirlenmiş olan “Acil Durum Toplanma

Alanı”nda; binalardan, elektrik direkleri ve panosundan, yapısal olmayan düşebilecek nesnelerden uzak, okul bahçesinde her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekler.

Mrt

Haliliye Kaymakamı sayın Serap ÖZMEN ÇETİN ve Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet VURAL 07.03.2024 tarihinde okulumuzu ziyarette bulundular.

BİGEP Projesinin eğitim öğretim süreci üzerine olan etkilerinin konuşulduğu ziyarette ayrıca Spor lisesinin sportif başarıları el alındı. Kaymakam ÇETİN Spor Lisesinin müstakil binasının temelinin atıldığını belirterek

kurum öğretmen ve öğrencilerine müjdeli haberi vermiştir.  Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle kaymakam hanım tarafından spor lisesi kadın öğretmenlerine  çiçek takdiminde bulunuldu.

Ara

ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN ASIM SULTANOĞLU BİRÇOK BRANŞTA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDEN ŞANLIURFA SPOR LİSESİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ ZİYARET ETTİ.

HEM BİREYSEL HEM DE TAKIM SPORLARINDA ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA ;

1-03-07 Aralık 2023 tarihleri arasında Elazığ ilinde yapılan Gençler A Kız Volaybol müsabakalarında Şanlıurfa Spor lisesi kız voleybol takımı maçlarını kazanarak Türkiye yarı finallerine kalmıştır.

3-Kano branşında Muğla Datça'da yapılan Cumhuriyet Kupası Türkiye yarışmalarında okulumuz öğrencisi Yeter ŞİMŞEK şampiyon olarak Türkiye birinciliği almıştır

4-Şanlıurfa Spor Lisesi öğrencisi Arif Harmancı Okul Sporları kapsamında yapılan yüzme yarışmalarında 50 metre, 100 metre, 20 metre ve kelebek stil olmak üzere 4 dalda Şanlıurfa il birincisi olmuştur

5-10 kasım tarihinde yapılan  Türkiye Çoklu branşlar şampiyonasında Şanlıurfa Spor lisesi öğrencisi Ahmet Kırmızıkılıç Atletizm müsabakalarinda 10 metrede 11.74, Güllede 11,73 Uzun atlamada 5,46 dereceleri yaparak Türkiye ikincisi olmuştur.

Şanlıurfa Spor Lisesi öğrencilerini tebrik eden il müdürü Asım SULTANOĞLU ayrıca spor lisesi binasının da müjdesini paylaştı. 20 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan spor lisesi binasının tam teşekküllü yapılacağı il müdürünce teyit edildi.

Kas

OKULUMUZ ŞANLIURFA SPOR LİSESİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL-AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEREK YENİ YÖNETİM KURULU OLUŞTURULDU.

DİVAN BAŞKANI HÜSEYİN İRFAN BAŞKANLIĞINDA YAPILAN GENEL KURULDA YENİ YÖNETİM KURULU VE DENETLEME KURULU ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI.

GENEL KURULDA KONUŞMA YAPAN OKUL MÜDÜRÜ DİYAR KARADEMİR: ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KONUSUNDA VELİLERE BİLGİLENDİRME YAPTI.

OKUL-VELİ İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DEĞİNEN OKUL MÜDÜRÜ VELİLERİN OKUL SÜRECİNDE DAHA AKTİF OLMALARI GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ.

GENEL KURUL ESKİ YÖNETİM FAALİYETLERİNİN İBRA EDİLMESİYLE SONA ERDİ.

OKUL İDARESİ OLARAK YENİ YÖNETİM KURULUNA BAŞARILAR DİLERİZ.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI KUTLAMA PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE COŞKUYLA KUTLANDI.

KUTLAMA PROGRAMINI HAZIRLAYAN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERMİZE TEŞEKKÜR EDER, CUMHURİYETİMİZİN NİCE 100 YILLARA EBEDİ OLMASINI TEMENNİ EDERİZ.